Sprekers

BIJZONDER TROTS DAT HIJ ALS SPREKER MET ONS MEEGAAT NAAR SÖLDEN


ER KOMT EEN MAN BIJ DE TANDARTS..

Kluun
Raymond van de Klundert, heeft een bewogen leven en carrière. Hij werkte als marketeer en manager bij grote internationale bedrijven en reclamebureaus en begon in de jaren negentig een eigen bureau. Toen zijn vrouw in 2001 aan borstkanker overleed, verkocht hij zijn bedrijf en vertrok hij met zijn dochter van drie naar Australië. Daar ontstond het plan om een boek te schrijven. De rest is geschiedenis. Komt een vrouw bij de dokter werd de bestverkochte debuutroman aller tijden in Nederland en behoort met Turks Fruit en De ontdekking van de hemel tot de bestverkochte romans in ons taalgebied. Het boek werd in meer dan dertig landen vertaald en kwam uit als film. Kluun schreef nog drie romans, enkele columnbundels en Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. In totaal zijn rond de 3 miljoen boeken van hem verkocht. 
 
Aanstaand voorjaar komt zijn nieuwe boek uit. We ontmoeten Stijn, de hoofdpersoon uit “Komt een vrouw bij de dokter” en “De Weduwnaar”, Stijn blikt met een psycholoog terug op zijn leven, waar hij vandaan komt en waarom hij de keuzes heeft gemaakt die zijn leven hebben bepaald. In hoeverre speelt onze opvoeding en het gezin waaruit we voortkomen een rol bij onze keuzes? Zijn we wel zo vrij als we denken bij het nemen van de grote beslissingen in het leven? Hoe gaan we om met tegenslag, rouw, negativiteit, verdriet en verlies?  

Naast auteur is Raymond van de Klundert gediplomeerd coach. Hij helpt mensen met hun vragen op het gebied van werk en privé omgaan met burn-out, het zien en aandurven van nieuwe mogelijkheden en kansen, het luisteren naar wie je bent en wat je zelf wilt….en niet wilt.
Hoe lang en hoe hard wil ik werken? Hoe ga ik om met de druk van het ondernemen, met de nieuwe mogelijkheden en problemen die sociale media met zich meebrengen? 
 
DENTAL SUMMIT 
Tijdens een interactieve ochtend presentatie gaat Raymond samen met de groep in op de vragen die we ons in ons leven en onze carrière allemaal stellen. Speels en met humor. Een ochtend die je lang bij zal blijven, ook als we na vier dagen weer naar de praktijk van ons dagelijks bestaan terugkeren.
 
DENTAL SUMMIT MAG EN WIL JE NIET MISSEN !

 

Sprekers

HIERBIJ WILLEN WIJ JE VOORSTELLEN AAN ÉÉN VAN ONZE SPREKERS...

DENISE DECHAMPS
Met trotst stellen wij je voor aan psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps.

Denise is van origine psycholoog en houdt zich al ruim 10 jaar bezig met het bestuderen van menselijk gedrag. Ze staat bekend als de lichaamstaalexpert van Nederland, dankzij haar expertise en bekendheid van tv en radio (o.a. RTL, SBS6, BNR, NPO, Radio538). Wat begon als een verdieping voor haar werk als
psycholoog, groeide uit tot de ontdekking dat lichaamstaal in veel branches onderbelicht en onderschat is.
Hier startte haar missie om Nederland bewuster en bekwamer te maken in lichaamstaal, een essentieel deel
van onze communicatie.
 
Dental Summit 2020
Communicatie is een belangrijk onderdeel van je werk als tandarts. Je communiceert immers de hele dag met collega’s, patiënten en assistenten. Van die communicatie is het overgrote deel non-verbaal.
Dit is precies het deel waar veel mensen, het minste over weten. 
Lichaamstaal is een universele taal die we allemaal spreken, maar waar we vaak weinig naar luisteren. Het vertaalt onze oprechte emoties, behoeften en persoonlijkheid naar zichtbare fysieke signalen.
Het kunnen ‘lezen’ van deze signalen zorgt ervoor dat je weet wat de ander voelt en bedoelt, ook als dit niet
met woorden wordt benoemd.
 
Als je van je vak houdt, ben je vaak geneigd om je te focussen op je expertise, de inhoud en verrichtingen
die erbij horen. Interessant is echter dat uit onderzoek blijkt dat patiënten de kwaliteit van de tandarts anders zien, dan tandartsen zelf. Tandartsen focussen vooral op hun handelingen en deskundigheid. Terwijl de patiënt de manier van communiceren en zijn of haar eigen emotie tijdens het bezoek, sterk laat meewegen. Effectieve communicatie, empathie en hospitality worden steeds belangrijker. 
 
In deze interactieve presentatie word je meegenomen in de fascinerende wereld van non-verbale
communicatie. Je leert belangrijke lichaamstaal te ‘lezen’ bij patiënten en collega’s en krijgt inzicht in het effect van je eigen lichaamstaal.
Tijdens de presentatie ga je zelf aan de slag en krijg je concrete handvatten om in te zetten in de praktijk.
Hierna kijk je met andere ogen naar de gesprekken die je dagelijks voert!